Skip to main content

Vreemd telefoontje.

By 12 februari, 2014maart 18th, 2014"klik" op pagina titel om te openen.

Ik werd gebeld door een vrouw met een prettige stem die informeerde of ik nog cursussen gaf, ik vertelde haar wat de mogelijkheden waren en vroeg wat ik voor kon betekenen?
Ze stak een verhaal af over haar wel erg getalenteerde dochter en wat die wel allemaal kon met potlood, penseel en klei, en hoe belangrijk het het was dat talent goed begeleid werd.
Ik beaamde dat en maakte nog eens duidelijk dat ik het liefst 1 op 1 werk en dat wat mij betreft kennisoverdracht het belangrijkst is, dat ik daarom liever niet in groepjes werk want dat verzand meestal in sociale theekransjes.
Vandaar dat in mijn werkplaats ieder aan zijn eigen bok of ezel werkt, en ja, het komt wel eens voor dat ik met 2 of 3 mensen tegelijk werk maar alleen als de chemie en de doelstelling klopt.
De mevrouw vond dat allemaal erg prettig om te horen en begon weer over haar getalenteerde dochter en haar weg naar het kunstenaarschap, waarop ik vroeg of ik die dochter zelf even kon spreken?

Daar kwam de aap uit de mouw…….de betreffende dochter was 9 jaar.

003

Ik heb in het verleden meer met kinderen gewerkt, b.v. in het “Oud Stadhoes” in Valkenburg, workshop : boetseren voor kids.
Dolle pret, een drankje en een hapje en natuurlijk een werelds resultaat dat een week later na het bakken kon worden opgehaald.
Een erg leuke enĀ  speelse middag voor ons allen.

Daar moest ik aan denken tijdens het telefoontje met de moeder van de getalenteerde dochter en ik haar vroeg of het misschien niet verstandiger was te wachten tot de hormonale storm van de getalenteerde dochter gepasseerd was en deze dan zelf de beslissing kon nemen wat ze wilde worden als ze groot was……………..