Skip to main content

2 verhuizingen in 1 jaar
Al die veranderingen, “waarom doe je zoiets” werd mij gevraagd………
Vorig jaar december verhuisd naar Wessem, afgelopen maand verhuisd naar Vlodrop.

Het begon eigenlijk met een ontmoeting bij de “Grote Hegge” in Thorn bij een van de wandelingen met de grote vrind, trof aldaar een meneer met een boerenfok en kwamen aan de praat.
We woonden inmiddels al enige maanden in Wessem en het loop territorium was inmiddels flink uitgebreid en onderzocht, ik was dus nieuwsgierig wat er eventueel nog te ontdekken viel, wat is dan beter dan een goed gesprek met een andere wandelaar?
De meneer met de boerenfok was geboren en getogen in Thorn en ik mocht hem “Thei” noemen.
Na enig heen en weer gepraat schoot Thei helemaal los bij mijn vraag wat hier nou zo interesant was, hij sprak over zijn verbondenheid met het grint,de Maas en de wind, over het rondwaaiende zand en het zeilen op het water.
U weet waarschijnlijk hoe dat gaat met bevlogen mensen: het duurde wel even voordat Thei aan het eind van zijn betoog belande, het vreemde echter was dat zijn hele verhaal mij niet raakte.
Toen ik weer thuis belande liet het mij niet los dat zijn hartstochtelijkheid over de omgeving, recht uit zijn hart gesproken zo weinig indruk op mij maakte, hier moest ik over nadenken.
Het duurde enige tijd voordat de waarheid tot mij doordrong: ik ben groot geworden met bos en wild, schaduw en luwte, en ja, meanderend water hoort daar ook bij, maar dan zacht kabbelend en ruisend.
ik voelde mij acuut ontworteld, wat deed ik op een plek waar alleen een dak boven mijn hoofd was maar niet de zaken die er voor mij echt toe doen?
Tja, en dan begint het gedonder…………op zoek, alweer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Uiteindelijk vonden wij een huis met werkplaats tegen Nationaal Park de Meinweg aan, waar inmiddels stevig aan vertimmerd en verbouwd is , met ruisend en af en toe bulderend water voor de deur.

Ik geloof dat mijn lief en ik zijn thuisgekomen…………