Skip to main content

Het nieuwe groen: 3

By 26 februari, 2014maart 18th, 2014"klik" op pagina titel om te openen.

Allereerst een update over deel 2
De dag nadat ik de foto maakte van die geweldige achterwerkjes ging ik naar dezelfde plek om mijn geluk weer te proberen en trof een man in het groen gekleed met een ree├źn kadaver over zijn schouder, het was de jager.
Toen waren het nog maar 4………
Als dan zoiets gebeurd vraag ik mijzelf: had ik die foto misschien niet moeten plaatsen? ben ik verantwoordelijk voor?
Heb besloten even de rust te laten terugkeren in deze “sprong”.

Dan maar verder met de bever.
Nadat ik het nieuwe territorium had vergroot en doorzocht kon ik een kleine balans opmaken: 4 beverburchten, beversporen en een hoop beverhout gesignaleerd.
Maar gezien…ho maar, tot zekere morgen……..

Op een van mijn morgenwandelingen met de grote vrind stonden wij over het water te turen waarop de morgenstilte werd verscheurd door harde plonzen, ik dacht in eerste instantie dat iemand bakstenen in het water aan het werpen was en keek verbaasd om mij heen.
De blik van de grote vrind bleef naar het water gericht en toen zag ik het ook, er werden geen bakstenen gegooid, neen, het was een groep bevers die alarm sloegen met hun platte staarten.
Een van de bevers patrouilleerde zwemmend langs de waterkant, terwijl de rest onderwater verdween , ik greep naar de camera en wij bleven doodstil staan……
De overblijvende bever zwom snuivend heen en weer, op zoek naar ons terwijl ik probeerde de camera scherp te stellen en de foto te schieten.

1e bever - kopie
Het probleem: het struikgewas langs de waterkant, mijn kleine camera stelde automatisch scherp en wel op het struikgewas zelf………helaas.
Toch ben ik er blij mee, die krachtige plonzen had ik nooit eerder gehoord en de bever nooit op deze manier beleefd.

Dus………… we blijven proberen en houden u op de hoogte.